Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Esély az újrakezdéshez

A Habitat for Hungary a Saint-Gobain cégcsoporttal összefogva “Második esély” néven indított programot annak érdekében, hogy hajléktalan családokon segíthessenek.

A programhoz a humanitárius szervezettel régebb óta együttműködő  Zugló mellett – új partnerként – a XV. kerület is csatlakozott. A két városrész közötti fő kapocs a programban szintén résztvevő Szociális és Rehabilitációs Alapítvány, amely mindkét kerületben rendelkezik telephellyel, és amely a “Második esély” projektben leginkább érintett családoknak nyújt átmeneti lehetőséget.

A “Második esély” program keretein belül a két kerületben két-két önkormányzati lakást újítanak majd fel, melyhez a támogatást a Habitat for Hungary-n keresztül a Saint Gobain cégcsoport alapítványa biztosítja, a kedvezményezett családok kiválasztását pedig a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány intézi. A programban való részvételről a két kerület képviselő-testületének is döntenie kellett, a június 29-i sajtótájékoztatón a két kerület tisztségviselői pedig együttműködési nyilatkozatot írtak alá.

Szabó Rebeka, zuglói alpolgármester elmondta, Zugló már egy éve együttműködik a Habitat for Hungary-vel. A Második esély program korábbi részében már két lakást felújítottak, amit el is foglalhattak a rászoruló családok. Emellett az “Utcáról a lakásba” elnevezésű projekt révén is folyamatban van két lakás rendbehozása. A mostani programba való csatlakozás lehetőséget biztosít arra, hogy még két olyan család kapjon esélyt az újrakezdésre, akik jelenleg átmeneti otthonban laknak. Ennek kiemelt jelentősége van, hiszen a jelen piaci viszonyok között egyre több igény van önkormányzati lakásra. Ennek érdekében többek között szeretnék felülvizsgáltatni az önkormányzati lakások állapotát, illetve egy új lakásrendelet is készítettek, amely révén átlátható és igazságos rendszerben juthatnának otthonhoz a rászorulók – közölte az alpolgármester. A lakásrendelet elfogadásáról július 4-i rendkívüli ülésén dönt a képviselő-testület.

Forrás: Zugló Önkormányzatának honlapja

Impresszum | Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ 2018 © Minden jog fenntartva!
Powered by Drupal