Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Vígan búcsúztatták a nyarat

Huszonegyedik alkalommal rendeztek Nyárbúcsúztató Vigalmat augusztus utolsó szombatján a Füredi utcai lakótelepen.

A délelőtti műsor a Cserepesház mögötti színpadon a Makám Együttes családi koncertjével kezdődött, amit G Petto labdazsonglőr bemutatója követett. A délutáni program a Helen Doron nyelviskola terápiás kutyabemutatójával vette kezdetét, majd a Zuglói Mazsorettek műsorával folytatódott. Ezt követően a Fabula Bábszínház Vitéz László című mesejátéka szórakoztatta az apróságokat.

A gyermekműsor után előbb Mohamed Fatima, majd a Cserepesház és a Lipták Villa tánccsoportja lépett a színpadra. A táncosokat követően Bereczki Zoltán műsora és a Tűzfészek Társulat zsonglőr kabaréja szórakoztatta a közönséget. A tombolasorsolás után indult az utcabál, ahol a Helikon Band szolgáltatta a talpalávalót. Az idei nyárbúcsúztató a Tűzfészek Társulat tűzzsonglőr showjával zárult.

A színpadi előadásokon túl a felnőtteket beszélgető sátrak várták, míg az apróságok a Gyerekudvarban szórakozhattak. Az eseményen a Vöröskereszt véradást, az Uzsoki Modell szűrővizsgálatot tartott. A helytörténeti kiállítással színesített egész napos rendezvény egyben Rákosfalva megalapításának 145. évfordulójára meghirdetett emlékév nyitánya volt.

Az eseményen megjelent Karácsony Gergely polgármester is, aki úgy nyilatkozott: a rendezvény fontos közösségépítő szerepet tölt be a kerület életében, ugyanis a színvonalas programokon túlmenően a zuglóiak találkozhatnak, beszélgethetnek szomszédjaikkal, barátaikkal és új ismeretségeket is köthetnek.

Forrás: Zugló Önkormányzatának honlapja