Bemutatkozás

A Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ küldetése, hogy szolgáltatásaival hozzájáruljon a kerület lakosságának jólétéhez, enyhítse a szociális problémákkal küzdők gondjait, képviselje a kiszolgáltatottak, a rászorulók jogait, védje és segítse a gyermekeket.

Az intézmény két egységből áll. A Családsegítő Szolgálat fő céljait és feladatait a Szociális Törvény (1993. évi III. Tv.), a Gyermekjóléti Központ fő céljait és feladatait a Gyermekvédelmi Törvény (1997. évi XXXI.Tv.) határozza meg.

Munkatársaink felsőfokú végzettségű szociális szakemberek (szociális munkások,szociálpedagógusok, szociálpolitikusok), pszichológusok, pedagógusok, szociológusok, jogi-, fejlesztőpedagógiai, adósságkezelési, pályaválasztási, álláskeresési tanácsadók, mediátorok, családkonzulensek, utcai és lakótelepi szociális munkások.

Szolgáltatásainkat elsősorban azoknak a zuglói lakosoknak, családoknak és egyedülállóknak, felnőtteknek és gyermekeknek, időseknek és fiataloknak ajánljuk, akik állást keresnek, adósságokkal, szociális, gyermeknevelési problémákkal, családi konfliktusokkal küzdenek, válás, kapcsolattartás során nem sikerül konszenzusos megoldásokat találniuk, kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, létfeltételeik nem biztosítottak és e problémákban szeretnének tanácsot, segítséget kapni.

Az intézményt felkeresők igénybe vehetik az adósságkezelési, álláskeresési, jogi, pszichológiai, gyermeknevelési, fejlesztőpedagógiai, konfliktuskezelési tanácsadásunkat, a szociális szakembereink által biztosított komplex családgondozást, a munkaközvetítőnk szolgáltatásait, a szülők segítséget kérhetnek gyermeknevelési, életviteli problémáikban, a gyermekeknek védelmet biztosítunk veszélyeztetett helyzetükben.

Fogadjuk a társintézmények, a hatóságok és a lakosság jelzéseit a segítségre szoruló, veszélyeztetett gyermekekről, illetve a szociális krízisbe került felnőttekről.

Munkánk során együttműködünk minden olyan intézménnyel, szervezettel, hatósággal, amely az adott probléma megoldását elősegítheti.

Figyelemmel kísérjük a kerület lakosságának helyzetét. Saját kompetenciahatárainkon belül programokat dolgozunk ki a szociális és veszélyeztetettségi problémák kezelésére, hatáskörünkön kívül eső területek vonatkozásában javaslatokat fogalmazunk meg a megoldás

Forduljanak hozzánk bizalommal!

Itt vagyunk

 

Cím: 1144 Budapest, Füredi park 6.
E-mail: zugloi.csaladsegito [at] zcsk.hu
zcsk [at] zcsk.hu
Tel.: 364-3013
Fax.: 220-0391

 
Nyitva tartás:
  • Hétfő: 9-18 óra
  • Kedd: 9-18 óra
  • Szerda: 9-12 óra
  • Csütörtök: 9-18 óra
  • Péntek: 9-15 óra

Készenléti szolgálat: 06-70-310-8585

HÍVHATÓ CSAK KRÍZIS ESETÉN:

  • Hétköznap: hétfőtől péntekig este 18 órától reggel 9 óráig
  • Hétvégén (munkaszüneti napon, ünnepnapokon): péntek 15 órától hétfő reggel 9 óráig