Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Farsangi Ünnepség Központunkban

Február  28-án szerveztük Központunkban farsangi ünnepségünket a Velencei Karnevál jegyében. A gyermekeket két csoportra, kicsikre (12 év alattiak) és nagyokra (12 év felettiek) osztottuk. A kicsiknek kézműves foglalkozást tartottunk, míg a nagyoknak csapatépítő játékokkal készültünk.

A kézműves foglalkozáson álarcokat és papírruhákat készítettek a gyermekek. A csapatépítő játékokat a Velencei  Karnevál jegyében teltek: képzeletbeli gondolázás, kötéltánc, színes lufi párbaj, tánc stb. Zárásképpen mindenki ráírta a lufijára, hogy milyen rossz szokástól szabadulna meg, majd kipukkasztottuk ezeket a lufikat, hogy magunk mögött hagyva a telet és a rossz dolgokat.

A nap végén a kicsiket és a nagyokat egy terembe invitáltuk és kezdetét vehette a jelmezverseny. Volt Piroskánk, a Jégvarázs c. meséből egy karakter, sőt mexikói gitárvirtuózunk is. Ez idő alatt szendvicseket, rágcsálni valót és szörpöt lehetett fogyasztani. 16 gyermek vett részt a farsangon. Munkánkat három Iskolai Közösségi Szolgálatos fiatal, valamint két gyakornokunk is segítették.