Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Lakhatási tanácsadó csoport

Adósságkezelési szolgáltatás

Az adósságkezelési szolgáltatás célja, hogy olyan személynek, családnak nyújtson segítséget, akinek átmeneti élethelyzetéből fakadóan hátraléka keletkezett valamelyik közüzemi szolgáltatónál, vagy közös-költség tartozása van, esetleg a Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat felé lakbérelmaradása van.

Az adósságkezelési szolgáltatás két részből áll, egyrészt együttműködés keretében pénzbeli támogatáshoz való hozzásegítésből, másrészt életvezetési tanácsadásból.

Az adósságkezelési csoport segítségével az alábbi pénzbeli támogatásokat lehet megigényelni:

         - adósságcsökkentő támogatás az önkormányzat helyi rendelete alapján, valamint

         - a Hálózat Alapítvány támogatási formái.

 

Fontos tudnivalók az adósságkezelési szolgáltatással kapcsolatosan:

  • a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ nem nyújt pénzbeli támogatást a hátralékos ügyfeleinek. Az adósságkezelési csoportban dolgozó tanácsadók a jogosultsági feltételek kivizsgálása után közvetíteni tudják az adósságkezelésben részt vevők kérelmét az Önkormányzathoz, a Hálózat Alapítványhoz, akik a támogatást közvetlenül a szolgáltatók felé utalják.
  • a pénzbeli támogatás mértéke nem egyenlő az adóssággal. A támogatást kérőnek minden esetben vállalnia kell valamilyen mértékű önrészt. Az önrész mértéke a támogatási formától függ.
  • a szolgáltatás elengedhetetlen része a személyre szabott adósságkezelési tanácsadás. A tanácsadás célja az eladósodás okainak felderítése, az okok megszüntetése, és olyan életvezetési stratégia felépítése, melynek mentén megelőzhető a hátralékossá válás.
  • a tanácsadás önkéntes alapon, a kliens kérésére indul el.
  • az együttműködésről a tanácsadó és a kliens írásbeli megállapodást köt.

Egyéb támogatások, amelyek igényelhetőek Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzatánál:

 

Amennyiben Önnek adóssága van, vagy aggódik, hogy előfordulhat az életében, kérjük, keressen fel bennünket!