Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Fejlesztésekről és bérpolitikáról tanácskoztak a szociális ágazat képviselői

A Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum idei második ülésén a szociális életpályamodellről, továbbá az ágazati bérpolitikáról, valamint az érdek- és szakmai egyeztetés rendszeréről tárgyaltak. A fórumon az önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak és állami szervezetek mellett a szociális ágazat szakszervezetei is részt vettek.

A jelenlévők megismerhették az állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézményrendszer működését. Az állami fenntartású szociális intézmények felújítására 2015-ben közel tízmilliárdot fordított a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Energetikai korszerűsítésre az Új Széchenyi tervből 7,2 milliárd forint értékben történtek beruházások, míg a hazai költségvetésből 2,4 milliárdot költöttek a régóta fennálló műszaki problémák, esetenként a tetőfelújítás megoldására, illetve eszközbeszerzésre.

Az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságán 2014 nyara óta folynak az egyeztetések a szociális ágazati érdekképviseletekkel. A kormány célja, hogy az egyeztetés minél szélesebb körű legyen, ahol az érintett valamennyi érdekegyeztető szervezet részt vehet és kifejtheti álláspontját.

Forrás: Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság