Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

INGYEN DIÁKBÉRLET

Tisztelt Szülők!

Zugló Önkormányzata ingyenes diákbérletet biztosít április 1-jétől a zuglói diákoknak! A bérlet kiváltásához szükséges utalványok március 18-tól átvehetők a Zuglói Polgármesteri Hivatalban és a Zuglói Civil Házban.

Zugló Önkormányzata fontosnak tartja, hogy az itt élő diákok ne csak 14 éves korig utazhassanak ingyen a budapesti közösségi közlekedés járatain. Éppen ezért ingyenes diákbérletet biztosít az 1998. augusztus 31. és 2010. április 1-je között született azon közép- és felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek a lakóhelye Budapest Főváros XIV. kerület közigazgatási területén van és egyidejűleg egyéb településen tartózkodási hellyel nem rendelkeznek.

Ennek megfelelően április 1-jétől június 30-ig, a beváltás napjától 90 napig érvényes tanulói bérletet biztosítunk, majd szeptembertől és februártól 5-5 hónapra érvényes tanulói szemeszterbérletet adunk.

Zugló egyszerre zöld és gondoskodó. Hisszük, hogy a közösségi közlekedésé a jövő, mert így kevesebb lesz a dugó és tisztább lesz a levegő. 

Az utalvány átvételéhez az alábbiakra lesz szükség:

zuglói állandó lakcímet igazoló lakcímkártya

érvényes diákigazolvánnyal igazolt tanulói/hallgatói jogviszony

kérelem nyomtatvány 

A negyedévre érvényes bérlet kiváltásához szükséges utalványok átvehetőek 2024. március 18-tól április 15-ig az alábbi helyszíneken:

• a Zuglói Polgármesteri Hivatalban (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) hétfőtől péntekig 9-12 óráig és 13 órától 17:30-ig;

• a Zuglói Civil Házban kialakított átvevőponton (1144 Budapest, Csertő park 12.) hétfőtől péntekig 13 órától 17:30-ig.

Az utalványt a címzett helyett 18 év alattiak esetében a törvényes képviselő vagy annak meghatalmazottja, 18 év felettiek esetében a címzett meghatalmazottja veheti át. Ehhez a tanuló/hallgató diákigazolványa és egy két tanú aláírásával ellátott vagy kézzel írt meghatalmazás szükséges.

A meghatalmazás és a kérelem formanyomtatványa és minden egyéb részlet és feltétel az alábbi linken elérhető: www.zuglo.hu/berlet

Az utalványt a BKK ügyfélszolgálati irodáiban lehet bérletre váltani!

Zugló Önkormányzata