Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Kiállítás megnyitó Zuglóban

MIKOR VAN A TETTEKNEK IDEJE, HA NEM ILYENKOR?!

Utazó kiállítás a budapesti lakhatási mozgalmakról

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztésben élő emberek aktív társadalmi részvételét támogatja. A szervezet egyik fő tevékenységi területe az ún. részvételi akciókutatások szervezése, amelyekben az adott társadalmi probléma által érintett emberek végzik a kutatást.

Kiállításunk címét Kassák Lajos Angyalföld című könyvének egyik szereplője ihlette, aki az 1910-es években küzdött a lakbéruzsora ellen. A Tettek ideje egy részvételi akciókutatás, amelyben a kutatók többsége lakásszegénységben él. Kutatásunkban azt vizsgáltuk, kik és hogyan szerveződtek Budapesten a XX. század során azért, hogy mindenkinek legyen megfelelő lakhatása?

Azért foglalkozunk a XX. század lakhatási mozgalmaival, mert szeretnék megérteni a mai magyar társadalom működését és kapaszkodókat keresni ahhoz, hogy egyszer mindannyian emberhez méltó körülmények között lakhassunk. Ezért tenni akarunk. Azt reméljük, ha megértjük a múltban történteket, rávilágítunk az akkori erényekre és hibákra, akkor mindezt kijavítva és átdolgozva alkalmazhatjuk a jelenben is.

Mindenkit szeretettel várunk a kiállítás megnyitójára!

Mikor? 2016. április 7. (csütörtök) 18 óra
Hol? Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ (1144 Budapest, Füredi park 6.)

A kiállítást Karácsony Gergely, a kerület polgármestere nyitja meg. A megnyitóra a belépés ingyenes, lesz inni- és rágcsálnivaló is!

A kiállítás 2016. április 4. és április 17. között ingyenesen megtekintető.

További információ: Udvarhelyi Tessza (06 20 381 8996), kozeletiskolaja [at] gmail.com, www.kozeletiskolaja.hu

A kiállítás megvalósítását a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja. www.norvegcivilalap.hu

Bővebb infó: https://www.facebook.com/events/623818037766359/

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!