Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Újabb közösségi nap a Várna utcában

Mint az korábban olvasható volt, közösségi szolgáltatás keretében 2015. 06. 28-án, a lakók részvételével pikniket szerveztünk a Várna utcaiaknak.

A program folytatásaként számos foglalkozásba igyekeztünk a környék fiataljait bevonni: sportprogramok, fotós műhely, közös zenélés és hangszerkészítő műhely, újrahasznosító műhely, kalandjáték, kertmozi, kollégiumban tervezett közösségi programok.

E projekt keretén belül 2015. 09. 19-én szerveztünk újabb alkalmat a gyermekek számára az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola tornatermében.

A program egy háromcsapatos futballbajnoksággal kezdődött, amire vendégcsapatként a ferencvárosi Inter CDF SE, valamint a csepeli Kompánia Alapítvány fiataljai jöttek. A három meccset követően a ferencvárosi csapat lett a nyertes, a második helyen a zuglói fiatalok végeztek.

A futballmeccsek után több foglalkozás is futott egyszerre: az érdeklődők megtekinthették a Fotó Műhelyen készült képeket, az udvaron zenélni lehetett, valamint a Black Top Hip-Hop tánciskola tanára, Fekete Zsolt tartott egy táncórát. A programot egy filmvetítéssel zártuk.

A programon megközelítőleg 70 vett részt, melyből 40 gyermek volt.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani az érdeklődőknek az aktív részvételét, valamint az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskolának, hogy a helyszínt biztosította.