Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Közösségi nap a Várna utcában

Közösségi szolgáltatás keretében 2015.06.28-án, a lakók részvételével pikniket szerveztünk a Várna utcaiaknak

Célunk az volt, hogy kötetlenebb formában beszélgethessünk az ott élőkkel és az őket foglalkoztató problémákról, jó hangulatban.

Az együtt töltött idő során mind a felnőttek, mind a gyermekek megtalálhatták a számukra érdekes programokat: az egyik asztalnál lehetőség volt gitározni, valamint dobolni, itt végig szólt a zene. A fiatalok a Jenga, Activity, valamint a kézműves foglalkozások mellett papírrepülő hajtogatással is megismerkedhettek. Ezekkel a repülőkkel indulni tudtak egy versenyen is, ahol több kategóriában is lehetett nevezni: legszebb díszítésű, legmesszebbre, valamint a legszebben szálló repülő.

Lehetőség volt arra is, hogy ki-ki ötleteket, javaslatokat fogalmazzon meg, hogyan lehetne szebbé varázsolni lakókörnyezetüket a közeljövőben.Több, mint hatvanan csatlakoztak a programokhoz, mások egyelőre messzebbről figyelték az eseményeket.

Végül szeretnénk megköszönni a lakók aktív érdeklődését, a foglalkozásokon való részvételét, valamint segítségét az előkészületek során; nélkülük nem valósulhatott volna meg a vasárnapi piknik.