Család- és Gyermekjóléti Központ

Gyermekétkeztetési támogatásra pályázik Zugló önkormányzata

Rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület szerdán arról, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) a nyári gyermekétkeztetés támogatására.

A képviselő-testület május 6-i ülésén úgy döntött, hogy az önkormányzat indul az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága által kiírt pályázatán. Az elnyerhető összegből a nyári gyermekétkeztetést támogatnák.

A forrásokat azok az önkormányzatok igényelhetik, amelyek biztosítják a pályázat megvalósításához szükséges önrészt, és vállalják, hogy június 16. és augusztus 28. között legalább 43 munkanapon keresztül naponta egyszer meleg ételt biztosítanak a rászoruló gyermekeknek. Az igényelhető támogatás összege rászoruló gyermekenként napi 440 forint. A kerület a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők 30 százaléka után igényelhet hozzájárulást.

A képviselő-testület arról is határozott, hogy a Zuglói Roma Önkormányzat kérésére egy millió forinttal emelik a szervezet idei támogatását. A ZÖR a pótlólagos forrást kizárólag a Nemzetközi Roma Nap megünneplésére fordíthatja.

A rendkívüli ülésen Karácsony Gergely polgármester felhatalmazást kapott a testülettől arra, hogy tárgyaljon a Fővárosi Önkormányzattal a lomtalanítás jelenlegi formájának megváltoztatásáról, valamint egy olyan hulladékudvarról, amely az újrahasznosítást segítené.

Forrás: Zugló Önkormányzatának honlapja