Család- és Gyermekjóléti Központ

Összefoglaló a 2015-ös nyári táborról

Intézményünk idén is megszervezte a már hagyományosnak mondható nyári tábort kerületünk fiataljai számára. A tábornak idén a Diósjenőn található NyárFás Tábor üdülőhelye biztosított helyszínt 2015. 07. 27 – 2015. 08. 01. között.

Az ott töltött 6 napot a gyermekek számára kidolgozott programok tették színesebbé. A programoknak köszönhetően a gyermekek megismerkedhettek a falusi élettel.

Igyekeztünk egységes napirendet kialakítani egész hétre, melyhez a gyermekek könnyen tudnak igazodni. A reggeleket tornával kezdtük, majd fél 9-kor reggeliztünk. A délelőtti programokat követően fél 2-kor ebédeltünk a helyi Mona Liza Pizzéria és Ételbárban. Ugyanitt vacsoráztunk, melyre 7 órakor került sor. Az időt csapatjátékokkal, valamint kirándulással töltöttük el: elsétáltunk a diósjenői horgász-tóhoz, ahol a Diósjenő Horgászegyesület egy tagja mesélt a tóról és az ott tenyésztett halakról; eltöltöttünk egy napot a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban, ahol a gyermekek sportolhattak, számháborúzhattak, mini-golfozhattak, valamint állatokat simogathattak; a Diósjenői Tájházban pedig a helyi jegyző bemutatta a falusi mezőgazdasági eszközöket, szokásokat a gyermekek számára. A fiatalokkal együtt bográcsost készítettünk két délután vacsorára, valamint az utolsó este diszkó is volt, mely méltó lezárása volt a tábornak.

A táborba összesen 27 kiskorút (8 és 17 év közötti gyermeket) vittünk el, akiket 6 felnőtt kísért el.

Zárásképpen szeretnénk megköszönni a helyiek segítőkészségét és odaadását. Nélkülük nem tudtuk volna olyan formában megvalósítani a tábort, mint terveztük.