Család- és Gyermekjóléti Központ

Párbeszéd a fiatalokkal – elindult a „Rólad szól!” program

A „Rólad szól” programmal az a célunk, hogy hallgassuk és halljuk meg azokat a kérdéseket, felvetéseket, problémákat, amik a fiatalokat foglalkoztatják – mondta Novák Katalin a rendezvénysorozat nyitóeseményén.

19 magyarországi és öt határon túli helyszínen találkoznak egymással a fiatalok és a döntéshozók a 2015. május 31-ig tartó időszakban. Ezt követően a virtuális térbe költözik a program. A felmerült kérdéseket, javaslatokat, üzeneteket hashtag-kampány formájában összegzik a szervezők. A beszélgetést megkönnyítendő a résztvevő fiatalok telefonok segítségével szavazhatnak a különböző kérdésekről. A válaszaik alapján alakul ki a beszélgetés, hiszen „ami nekik probléma, azzal nekünk is kell foglalkoznunk” – emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Elmondása szerint személyesen mintegy kétezer, az online térben összesen akár 100 ezer fiatallal is kialakulhat közvetlen kapcsolat.

Kiemelte: „Célunk a hallgatás, az odafigyelés. A mostani program az elmúlt évek ifjúságpolitikájának logikus folytatása, az Új Nemzedék Újratöltve következő, fontos eleme. ”

A budapesti nyitó alkalmon mintegy 60 fiatal vett részt, és közel másfél órán keresztül beszélgettek egymással és a kormányzat képviselőjével az ifjúsági foglalkoztatás, a szabadidős és sportolási lehetőségek vagy a családi kapcsolatok különböző vonatkozásairól.

További részletek a párbeszédsorozatról itt találhatók.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma