Család- és Gyermekjóléti Központ

Tájékoztató a 2014-es nyári táborról

Mivel a nyári időszakban különösen fontossá válik a kerületi rászoruló gyermekek lekötése, szabadidejük hasznos eltöltése, Központunk munkatársai idén nyáron is megszervezték a már hagyományosnak mondható nyári tábort. A tábort idén a Kökölyszi Egyesület bogácsi Üdülőcentrumában tartottuk meg 2014. 06. 22 – 2014. 06. 28. között.

Az ott töltött 6 napot a gyermekek számára kidolgozott programok tették színesebbé. A programok között szerepeltek helyismereti játékok (GPS-készülék segítségével jártuk be Bogácsot és ismertük meg annak nevezetességeit), sportvetélkedő (futball- és röplabda-bajnokság a tábor gyermekei között), 2 nap strandolási lehetőség a bogácsi strandon, valamint egész napos túra a Bükkben, ahol megtekintettük a Szomolyai kaptárköveket.  

Igyekeztünk egységes napirendet kialakítani egész hétre, melyhez a gyermekek könnyen tudnak igazodni. Minden reggel 8-kor ébresztettük őket, melyet követően szobatisztasági versenyben mérettethették meg magukat a táborozók, majd 9-kor közösen megreggeliztünk. A délelőttök a tábor által szervezett programokkal teltek, amit a 2 órai ebéd követett. Délután szintén programok következtek a gyermekek számára. A 19 órai vacsorát követően szinte minden este zenés program megrendezésére került sor (karaoke-est, gitárest, közös éneklés, stb.).

A táborba összesen 30 kiskorút (6 és 17 év közötti gyermeket) vittünk el, akiket 6 felnőtt kísért el.