Család- és Gyermekjóléti Központ

Több mint 7000 gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermek kap élelmiszer adományt

Az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága a COOP segéllyel együttműködve 20 millió forint értékben alapélelmiszerekből álló adományt juttat el különleges szükségletű gyermekek számára. Az adományozási akcióból valamennyi jelenleg gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermek, összesen 7095 gyermek részesül. Czibere Károly államtitkár az ünnepélyes átadáson követendő példának nevezte a COOP kezdeményezését, és felhívta a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Az adományozási program első sajtónyilvános rendezvényén, a főváros és Pest megye területén nevelkedő valamennyi különleges ellátási szükségletű gyermek - összesen 1337 fő - számára összekészített adományt indították útjára.

A kormány elmúlt években hozott intézkedéseinek köszönhetően, létrejött egy olyan rendszer, amely biztosítja, hogy Magyarországon a születéstől kezdve egészen 16 éves korukig a gyermekek, fiatal felnőttek nem maradnak éhen. A 0-3 éves korúak számára a Biztos Kezdet Gyerekházak, 3 éves kortól a kötelező óvoda, majd az iskola rendszer biztosítja az étkezést.

Idén közel öt és fél milliárd forinttal költ többet a rászoruló gyermekek tanév közbeni étkeztetésének támogatására a kormány, és mintegy 13 százalékkal emeli a nyári gyermekétkeztetésre szánt forrást, vagyis összesen közel hatmilliárd forinttal nő a gyermekétkeztetésre fordított összeg. A megemelt költségvetési támogatáson túl idén további milliárdokat fordít a kormány a gyermekéhezés felszámolására: az idén induló, 32 milliárd forintos keretösszegű Élelmiszercsomag elnevezésű program egyik célcsoportját a szegény családban élő, háromévesnél fiatalabb gyermekek képezik.