Család- és Gyermekjóléti Központ

Váratlan helyzetekre készítik fel a gyerekeket

Még egy jó szó Zuglóban elnevezéssel indult bűnmegelőzési képzéssorozat a Regnum Marianum Plébánia közösségi házában a 10–15 év közötti kerületi fiataloknak.

A kerületi diákoknak szóló rendezvénysorozat a Zuglóiak Egymásért Alapítvány (ZEA) kezdeményezésére a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó egyesület, valamint a Zuglói Kábítószerügyi Fórum szakembereinek bevonásával valósul meg. A programokat kéthetente rendezik meg, a képzés pedig februárig tart.

Hajnal György atya, a Regnum Marianum plébános-protonotárius kanonoka, a ZEA kuratóriumi elnöke elmondta: a rendezvénysorozat célja, hogy a gyerekeket felkészítsék a váratlan helyzetek kezelésére, hogy szükség esetén meg tudják védeni magukat, illetve segítséget tudjanak nyújtani bajbajutott társaiknak.

A szombati foglalkozáson délelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának Tonfa Csoport elnevezésű szakosztálya tartott szituációs helyzetekkel, rendészeti felszerelések bemutatójával egybekötött játékos felkészítést. Az önkormányzat által biztosított ebéd után a gyerekek a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából a Budapesti Polgárőrség “Kalandvágyból felelősség” elnevezésű akciójával ismerkedhettek.

Forrás: Zugló Önkormányzatának honlapja